Detail novinky

Vedoucím lékařům dialyzačních středisek 18.12.2007 18. 12. 2007


Vážená paní doktorko, vážený pane doktore,


Dovolujeme si Vás upozornit, že 21.12.2007 bude ukončena možnost načítání dat do RDP za 3. kvartál r.2007. Zároveň od 1.1.2008 bude otevřeno načítání dat za 4. kvartál r. 2007.


Dále si Vás dovolujeme vyzvat ke každoroční spolupráci týkající se sběru dat pro výroční Národní dialyzační statistiku za rok 2007. Dovolujeme si Vás dopředu upozornit, že od 1.1.2008 bude otevřen internetový sběrný kanál. Je v zásadě shodný s loňským rokem a naprostá většina pracovišť již přes něj svá data za loňský rok poslala. Proto bychom chtěli jen krátce rekapitulovat a připomenut postup načítání dat:

  1. Pracoviště, která využívají informační systém Nefris, pouze odkliknou pod záložkou Služby položku Statistika dialyzační aktivity a v otevřeném okně zadají jméno (HDSxx_RDP) a heslo (i to je stejné jako loni, případně si ho lze telefonicky vyžádat u fy Prodos na tel. 494 620 208) a zvolí, zda se údaje pro statistiku mají vygenerovat z dialyzačních protokolů (většina pracovišť) nebo z dat generovaných pro pojišťovnu (pokud pracoviště Nefris takto využívá). Vygenerovaná data se automaticky přenesou do statistických formulářů a ty se Vám rovněž automaticky zobrazí ke korektuře a případnému tisku.
    Novinkou je, že pracoviště, která za r. 2007 zaslala všechna kvartální hlášení do RDP, budou mít k dispozici funkci Načti data z RDP. Prosíme však i přesto o zpětnou kontrolu a doplnění údajů o provedených výkonech, které RDP zatím nesleduje.
  2. Pracoviště, která se systémem Nefris nepracují a z nějakého důvodu dosud nedodávají ani základní data do registru RDP, se na elektronické formuláře pro národní výroční statistiku dostanou přes internetovou adresu http://www.nefro.cz a položku Registr dial. pac. nebo http://RDP.nefro.cz (pro vyplnění statistiky není třeba přístupový certifikát – stačí jméno a heslo).
    Termín dodání dat pro Národní dialyzační statistiku je jako vždy, tj. do 31.1.2008.

S poděkováním za spolupráci v roce 2007 a s přáním zdraví a pohody v Novém roce 2008,

Doc. Ing. František Lopot, CSc. v.r.

Doc. MUDr. Ivan Rychlík, CSc. v.r. vědecký sekretář ČNS